Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Azonnal vegyék napirendre a kórházi fertőzések vizsgálatát!

szabo-timea.jpgKözel négy hónapja annak, hogy a Párbeszéd Magyarországért követelésére az Országgyűlés Népjóléti bizottsága elfogadta, hogy az egyre súlyosbodó kórházi fertőzések ügyében meghallgatást tartson a testület. A rohamosan romló helyzet ellenére a bizottság még mindig nem vette napirendjére a meghallgatást.

A Párbeszéd újabb levelet küldött Selmeczi Gabriellának, a bizottság fideszes elnökének, amelyben azonnali meghallgatást követel.

A Népjóléti bizottság kormánypárti tagjai már az év elején megpróbálták elsikálni a kórházi fertőzések ügyét, és úgy tűnik, Orbánék továbbra is inkább költenek 10 milliárd forintot a nettó hazug plakátjaikra, mint a magyarokat ténylegesen érintő kórházi fertőzések megállítására.

Egy friss kutatás szerint minden nyolcadik betegnek volt már kórházi fertőzése, az ÁNTSZ adatai szerint pedig évente ötszáz fővel nő a fertőzések száma, miközben rohamosan nő a fertőzésekben elhunytak aránya is. Ha ez így megy tovább, a kórházi fertőzések száma három éven belül megelőzi a daganatos megbetegedéseket, amelyben már most az európai mezőny elején állunk.  

Az Orbán-kormány orosz rulettet játszik a magyarok életével. A Párbeszéd szerint az állami tiszti főorvost és a kórházszövetség képviselőjének azonnali meghallgatására van szükség, és arra, hogy a kormány visszategye az egészségügyi kasszából kivett 400 milliárd forintot.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke - OS

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 14
Összes: 1805294
30 nap: 21222
24 óra: 806