Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betegség, kórház

Cikkek

Támogatókat keres a gyermeksos.hu csapata

gyermeksos.hu-n tematikus bontásban (belgyógyászat, fül-orr gégészet, gyermeksebészet, fogászat, traumatológia stb.) gyűjtötték össze a szakellátó-helyeket és a hozzájuk tartozó legfontosabb információkat. A szülőknek nincs más dolguk, mint hogy kiválasszák, milyen ellátásra van szüksége a gyereküknek, majd megadják a kerületet vagy a települést, ahol laknak, és a rendszer automatikusan elirányítja őket az ügyeletre. Az oldal rendkívül informatív és könnyen kezelhető: a tájékozódást interaktív térkép segíti, és az összes fontos telefonszám is megtalálható rajta.

 
2016.08.11 | Menüpont: Betegség, kórház

FH-s a gyermekem! Mit tegyek?

FH esetében a fiatal felnőttkorban bekövetkező szívroham egyetlen kockázati tényezője a magas koleszterinszint. Az FH-s gyermekek artériáiban már akkor megkezdődik a koleszterin lerakódása (úgynevezett zsírsavas plakkok formájában), amikor még csak járni tanulnak; 12 éves korukra sokuknál már kimutatható az érelmeszesedés. A koleszterinszint-csökkentő gyógyszerekkel végzett kezelés drámaian csökkentheti az FH-val járó kockázatokat. Európai megfigyeléses vizsgálatokban a kutatók arra lettek figyelmesek, hogy a sztatinokkal végzett tartós koleszterinszint-csökkentő kezelés kiküszöböli a szívbetegség FH-val összefüggő extra kockázatát az élet során.

 
2016.07.22 | Menüpont: Betegség, kórház

24 műtét maradt el a Heim Pálban, orvoshiány miatt

Szülők jelezték, hogy hiába vettek ki szabadságot a jó előre megadott időpontra, gyermekük műtétje elmaradt a Heim Pál Kórházban. Az indok az volt, hogy nincs az operációkhoz elég altatóorvos. A kapott információk szerit nem elszórt esetekről, hanem több tucat műtétről van szó. Ezeket már csak azért is nehéz lesz pótolni, mert az intézmény műtői állítólag őszig be vannak táblázva, tehát nehéz új időpontot találni a most elmaradt beavatkozásoknak.

 
2016.07.21 | Menüpont: Betegség, kórház

Embertelen, hogy súlyos beteg kisgyermekeken spórol a Fidesz

Egy gyermekhospice-ház fenntartása nem fiskális tétel, hanem emberségességi minimum. Embertelen, és egy magát kereszténynek hazudó kormánytól teljesen elfogadhatatlan, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kisgyermekeknek és családjaiknak a betegség legsúlyosabb fázisában nem biztosítanak olyan körülményeket, amelyek valamelyest enyhíthetik szenvedéseiket.

 
2016.07.17 | Menüpont: Betegség, kórház

A beteg gyermek gondozása hamar leszívja a családi költségvetést

„Hat éve odaadtam a fiamnak az egyik vesémet, de az csak 2014-ig működött. Azóta hetente háromszor megyünk dialízisre, egy újabb transzplantációra várunk. Közben bizonytalanná vált a lakhatásunk. A helyzetünk egyre nehezebb, a csodában bízom."

 
2016.06.28 | Menüpont: Betegség, kórház

Engedjétek el mindig a mentőt az úton!

A gyerekre ráadtam egy pelenkát és meghallottam a szirénát. Nagyon kevés idő telt el, de éreztem, hogy hozzánk jönnek. 3 perc nem volt. Odataláltak a lakáshoz, megtalálták a kapucsengőt és már bent is voltak a lakásban. Köszönés, mi történt. Megnézték a gyerkőcöt. Közben egyikük minket nyugtatott. Volt náluk minden felszerelés, ami kellhet. És EMBERSÉG. Meg szakértelem.

 
2016.06.22 | Menüpont: Betegség, kórház

Segítség az ép fogakért

Az 5-6 éves gyerekeknek mindössze 3 százaléka rendelkezik ép fogazattal, 12 éves korra a gyermekeknek átlagosan 3-4 foga beteg, az általános iskolások kb. 80 százalékánál elégtelen a szájhigiénia, gyakori az ínygyulladás, a fogkő, a másodlagos szuvasodás a már tömött fogakon. 

 
2016.05.25 | Menüpont: Betegség, kórház

Nem látszik betegnek, ezért nem segít az OEP a kisfiú műtétjében

A kisfiú szervei ide-oda vándorolnak a hasában, refluxos, cukorbeteg, asztmás, vesebeteg, mégsem jogosult emelt szintű családi pótlékra, és a műtét árát – amit itthon nem tudnak elvégezni - sem állja a TB. Mert az illetékesek szerint nem jár. "Nem látszik rajta, hogy beteg, úgyhogy egészséges!" – kicsit sarkítva, de ezzel a szöveggel mutatnak ajtót a hazai hivatali illetékesek a nyolcéves Danku Zsolt anyukájának, Editnek. 

 
2016.05.20 | Menüpont: Betegség, kórház

Állandó beavatkozás helyett megelőzés a koraszülött osztályon

Fel kellene tudni mérni, hogy a gyerek tüneteit valóban fertőzés okozza-e, vagy simán magyarázhatók magával a koraszülöttséggel. A koraszülöttek jó részének semmi olyan előzménye nincs, amitől fertőzött lehetne, és ha mi a kezünkkel nem fertőzzük össze, akkor nem is lesz. 

 
2016.05.04 | Menüpont: Betegség, kórház | Hozzászólások: 0

A Down-babák nem szörnyszülöttek

Amikor Down-szindrómás kislányunk, Blanka kétéves volt, és egy játszótéren homokozott egy átlagos kortársával, a játszótárs anyukája hosszan figyelte őt. Majd megrendülve mondta nekünk, hogy amikor elvetette a Down-szindrómás babáját, neki nem mondták azt, hogy akár ilyen szép, életrevaló gyereke is lehetne. Ehelyett elhitették vele, hogy egy szörnyszülöttet hordoz, és egyhangúlag terhességmegszakítást javasoltak neki. 

 
2016.04.29 | Menüpont: Betegség, kórház | Hozzászólások: 0


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 11
Összes: 1807443
30 nap: 20745
24 óra: 716