Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betegség, kórház

Cikkek

Egészségügyi szakmai irányelv az autizmusról

Az autizmus jelei már korai életkorban felismerhetők, ezért komoly jelentősége van annak, hogy az alapellátásban dolgozó és a kisgyermekkel és családjukkal rendszeres kapcsolatban álló szakemberek (elsősorban gyermekorvosok és védőnők) tisztában legyenek azokkal a viselkedésekkel, amelyek felvethetik az autizmus gyanúját. 

 
2017.03.30 | Menüpont: Betegség, kórház

Küzdelem a korababákért

Láttam, hogy beszélnek hozzám, de már alig hallottam, úgy éreztem, összeér a fülem. Rátették a hasamra az NST-t. Erőlködnöm kellett, hogy félre fordítsam a fejem, és megnézzem a szívgörbét. Alig pillanthattam rá, már kiáltottak is: azonnali császár! Most! … És máris futva toltak a műtőbe. … A szívgörbe majdnem egyenes volt, csak milliméteres kilengést jelzett a műszer.

 
2017.03.28 | Menüpont: Betegség, kórház

A szívinfarktus pszichoszomatikája

Azok a munkák, amelyek nagy követelményeket támasztanak egy munkavállaló elé, - ahol nagy a terhelés,a felelősség, ahol sok a szerepkonfliktus, és kevés a lehetőség a munka sebességének, jellegének, feltételeinek a befolyásolására -, azokban a munkakörökben az erős stressz hajlamossá tesz a koszorúér-betegségre. Ha a stresszes munka mellett a családi követelmények is nagyok, akkor megnő a szív-koszorúér megbetegedés kockázata. 

 
2017.03.28 | Menüpont: Betegség, kórház

A legális hálapénz

Mivel a jogtalan előny kérése, illetve elfogadása is a Btk. XXVII. Fejezetének részét képezik, a védett jogi tárgy nem más, mint a pártatlanságba vetett bizalom. Álláspontom szerint ezen túlmenően az orvos jogellenes magatartása távolról, de mégis veszélyeztetheti bizonyos körülmények fennforgása során az emberi életet, testi épséget és egészséget, hiszen egy motiválatlan, gondatlan doktor könnyen félrediagnosztizálhat.

 
2017.03.26 | Menüpont: Betegség, kórház

Aki nincs benne, nem érti ....

Mi a szülők feladata ebben a helyzetben, amikor halmozottan sérült, önellátásra képtelen, nem mozgó, nem beszélő, számtalan egészségügyi problémával küzdő gyermekük van? Kinek jó ez? Miért dönt egy gyerek úgy, hogy így, ilyen feltételek mellett mégis élni akar. Vajon ő döntött-e úgy, hogy élni akar? Az orvostudomány már nagyon fejlett, képes megmenteni picurka koraszülött babákat, oxigénhiányt szenvedett csecsemőket, de a rehabilitáció még koránt sem tart ott, hogy ezeket a gyerekeket feltornáztassa, felfejlessze egy emberi élethez méltó szintre. 

 
2017.03.26 | Menüpont: Betegség, kórház

Túlzsúfoltság és tartós átmenetiség a fogyatékossággal élő emberek otthonában

Több ellátott számára nincs biztosítva a személyenkénti 6 négyzetméter terület, több szobában pedig a maximálisan megengedhető négy helyett hét, sőt volt, ahol nyolc ellátottat helyeztek el.  Kiderült az is, hogy az akadálymentesség részben megoldott, emellett azonban balesetveszélyes építészeti megoldások is találhatók az épületben, amelynek adottságai nem teszik lehetővé a kisebb ágyszám kialakítását, valamint a funkciókhoz igazodó felújítást sem.

 
2017.03.21 | Menüpont: Betegség, kórház

Te rongyos élet! ...

Nincs több kérdésem! Az élet SZÉP, tudom nagyon SZÉP!!! Lehet, hogy a Patika rossz döntés volt..A szegénység rossz döntése.... De a Stiglickert jobb??? Abba még bele sem mertem gondolni,hogy két hét múlva mi a frászból megyek vissza....... Már most tudom, hogy nem lesz rá keret,jó öreg Doktorom.......

 
2017.03.14 | Menüpont: Betegség, kórház

Na, ne szívasson, doktor úr! ...

És erre az állapotra, a szakértői bizottság azt fogja mondani: rehabilitálható, mert hát, tudjuk: üres a nyugdíjkassza, és nincs pénz a rokkantnyugdíjasokra. Akik, mint tudjuk, már rég nem rokkantnyugdíjasok, hanem rehab ellátottak, a rokkantnyugdíj töredékéért, közgyógyigazolvány, és utazási igazolvány nélkül, az új, rájuk vonatkozó törvények szerint. De Karácsonykor van Erzsébet utalvány. …

 
2017.03.13 | Menüpont: Betegség, kórház

Hospice Chatszoba konzultációs szolgáltatás indul

A hosszú évek óta hospice-palliatív területen tevékenykedő szakemberek, Dr. Csikós Ágnes, palliatív orvos, családorvos minden hét szerdai napján 8-9 óra között és Lukács Miklós, hospice szakápoló és koordinátor minden héten hétfőn 9-10 óra között várják chat-en a kérdéseket. A kérdezni, konzultálni óhajtók egy rövid regisztráció után ingyenesen vehetik igénybe a szolgáltatást.

 
2017.03.11 | Menüpont: Betegség, kórház

Rehabilitációs tábort tervezett egy fiatal építésznő ritka betegségben szenvedő gyermekeknek

A ritka elnevezés a magyarországi körülbelül 800.000 beteget jelenti - 5000 különböző betegségről van szó, melyek előfordulási aránya nem éri el a 2000-ből 1 esetet sem! A betegségek általában genetikai eredetűek és a gyermekek 30 %-a az 5 éves kort sem éri meg. Ezek a 3 évnél nagyobb, de 18 évnél fiatalabb gyerekek betegségüknek megfelelő napi szintű ellátást igényelnek.

 
2017.03.06 | Menüpont: Betegség, kórház


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 10
Összes: 1807441
30 nap: 20744
24 óra: 719