Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betegség, kórház

Cikkek

Bizonytalan a szülészeti ultrahang vizsgálatok szakmai szabályozása

Az egészségügyért felelős államtitkár a biztost arról informálta, hogy még nem áll rendelkezésre kötelező szakmai irányelv a szülészeti ultrahang vizsgálatok kivitelezéséről, a professzionális elvárásokról, így a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaság által megjelentetett részletes szakmai ajánlás követendő. Az ombudsman vizsgálata feltárta, hogy ez az elvárás az érintett orvosok számára egyáltalán nem egyértelmű.

 
2017.04.26 | Menüpont: Betegség, kórház

Bajban a magyarországi koraszülöttmentés

A Peter Cerny Alapítványnak segítségre van szüksége. A kormányzati döntések következtében ugyanis a munkaerő-létszámukat sem fejleszteni, sem megtartani nem tudják. Jelenleg a szükséges 10 sofőr helyett 6 sofőrrel dolgoznak

 
2017.04.19 | Menüpont: Betegség, kórház

Helyre áll, vagy fejre áll az egészségügyi ellátás?

A 6209 háziorvosként praktizáló orvos közül, csak 85%-nak van meg a háziorvosi, vagy csecsemő és gyermekgyógyászati szakvizsgája. Komoly gondot jelent, hogy kb. 300 üres praxis várja az új gazdáját. 

 
2017.04.13 | Menüpont: Betegség, kórház

Sérült gyermek ápolásáért jár a kártérítés

A minimálbérről szóló jogszabály hatálya ugyan a munkáltatókra és a munkavállalókra terjed ki, azonban a Kúria szerint az abban foglaltakat, mint irányadó adatot a bíróság a mérlegelés során figyelembe veheti, ha a munkát ténylegesen elvégezték, tekintettel arra is, hogy amennyiben az ápolást nem a szülők végeznék, az alperesnek az igénybe vett szakápoló munkadíjához igazodó kártérítés kellene fizetnie. A Kúria ezért az ápolás-gondozás címén a jogerős ítéletben megállapított kártérítést, illetve a havi járadékot ennek megfelelően felemelte.

 
2017.04.12 | Menüpont: Betegség, kórház

Zátonyra futtatott betegjogok

Egyre többen szembesülünk azzal, hogy megállíthatatlanul romlik az egészségügyi ellátórendszer színvonala hazánkban. A laikus betegek számára is érzékelhető a drasztikus változás, melyben átalakul az ellátórendszer szerkezete, a működése, de folyton változik a szereplők viselkedése is. 

 
2017.04.11 | Menüpont: Betegség, kórház

Mi történik ma a kórházakban a rákbetegekkel?

Az egész országból várják a történeteket, hogy feltérképezzék, miként élik meg, hogyan látják az egészségügy helyzetét, az orvosok és ápolók munkáját, a terápiákhoz való hozzájutást mindazok, akik ma kezelésekre, kontrollokra járnak bárhol az országban. A kritikákat és a követendő pozitív példákat egyaránt várják.

 
2017.04.10 | Menüpont: Betegség, kórház

Amikor az élet ára pénzben mérhető ...

Egy évet adtak az orvosok egy 8 hónapos babának. A baba anyukája segítséget kér.

 
2017.04.09 | Menüpont: Betegség, kórház

Elvarázsolt, furcsa, bolond - pedig csak aspergeres ...

Néha elcsodálkozom azon, hogy néhány „normális” ember mennyire lassan gondolkozik, hogy mennyire nem látja az összefüggéseket a dolgok közt. És mégis ők azok, akiktől annyiszor megkaptam már, hogy fogyatékos bolond vagyok.

 
2017.04.03 | Menüpont: Betegség, kórház

Egyre inkább növekszik a háziorvos hiány

Vannak olyan területek az országban, ahol sok-sok kilométeres körzetben nincs már háziorvos. A háziorvosok egyharmada ráadásul nem csak nyugdíjas lesz már, hanem vissza is vonul. Évente több száz új háziorvosra lenne szükség, de még százan sem szerzik meg a háziorvosi szakképesítést. Egy részük ráadásul azonnal külföldre megy a pálya méltatlanul alacsony anyagi és erkölcsi megbecsültsége miatt.

 
2017.04.01 | Menüpont: Betegség, kórház

Kapjanak kötbért a várólistás betegek

várólistás beteg szenved, minősíthetetlen fájdalmakat él át.  A költségei, gyógyszerfogyasztása megnő, ápolásra szorul, (amelyre esetenként  külső segítséget is igénybe kell vennie)  életminősége jelentősen romlik.  Az államnak két lehetősége van, vagy megszünteti a várólistákat, vagy anyagi segítséget nyújt a várólistás betegek részére.  

 
2017.04.01 | Menüpont: Betegség, kórház


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Most: 12
Összes: 1807445
30 nap: 20746
24 óra: 718