Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Betegség, kórház

Cikkek

Mi a te történeted?

Kedves szülők, orvosok, nővérek,

várjuk a ti történeteiteket, személyes élményeiteket is a kampány során. Ajánljatok nekünk szakembereket, innovatív gyakorlatokat, amiket bemutathatunk. Osszátok meg velünk véleményeteket, jó és rossz tapasztalataitokat.

 
2015.04.09 | Menüpont: Betegség, kórház | Hozzászólások: 0

Gyermekkel vagyok - a kórházban

Egyre nehezebben, zihálva veszem a levegőt. Félek, egyedül vagyok, nem értem mi történik körülöttem. Kétszer is megrúgom az ügyeletes nővért, pedig neki is levendulaillata van, mint anyukámnak. Próbál csitítani, kedveském csak egy éjszaka, mondja, mindjárt visszajönnek a szüleid, nyugodj meg. Aztán csattan az ajtó és magamra maradok a sötétben. Sírva alszom el és a mai napig görcsbe rándul a gyomrom, amikor erre visszaemlékezem.

 
2015.04.09 | Menüpont: Betegség, kórház | Hozzászólások: 0

Csodalámpás gyermeket avattak tiszteletbeli rendőrré

Csodalámpás gyermeket avattak tiszteletbeli rendőrré Erzsébetvárosban A csupán 4 éves Gordon egy akkus rendőrmotort kért a Csodalámpa Alapítványtól. Az életet veszélyeztető betegséggel küzdő gyerekek kívánságait teljesítő szervezet az elmúlt 12 év alatt több mint 2500 álmot váltott valóra.

 
2015.04.05 | Menüpont: Betegség, kórház | Hozzászólások: 0

Gyermekkel vagyok - TASZ felmérés a kórházakban

A Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet egy, Magyarországon soha korábban még nem végzett felméréssel keres meg szülészetet, illetve gyermekosztályt működtető egészségügyi intézményeket; összesen hatvanötöt.

A „Gyerekkel vagyok” című kezdeményezés célja, hogy a közérdekű adatigénylések eredményeit összegezve először teljes képet kapjunk a kórházban születő, illetve ott gyógyuló gyerekek és szüleik helyzetéről, majd egy országos kampány és egyeztetés-sorozat során szorgalmazza a szervezet a hazai jó gyakorlatok minél szélesebb körben történő átvételét.

 
2015.04.03 | Menüpont: Betegség, kórház | Hozzászólások: 0

Kedves keresztények, demokraták, fiatalok! Drága kormány!

Azért írok most Önöknek, hogy ezt se olvassák el, ahogy a többi segélykiáltást se.

Gratulálni szeretnék a végtelen keresztényi emberségük okán. A jól átgondolt törvényalkotással, a lógósok munkába való visszaterelésével nagyjából 200 000 embert ítéltek lassú éhhalálra. Igaz, a tőlük megvont segélyek kellenek másra, értem én. Tudom, én vagyok a demagóg, aljas álvalami, áruló, meg ilyesmi, de azért mégis azt kívánom Önöknek, drága (effektíve drága!) keresztény, demokrata és fiatal kormánytagoknak, valamint az álparlamentben elvtelenül és esztelenül gombot nyomkodó, mindent megszavazó álképviselőknek, hogy egyszer jöjjön szembe Önökkel a valóság. Tudom azt is, ez nem fog bekövetkezni, hiszen már alaposan feltöltötték a magán-bugyellárisukat. A gyerek is rendben, van neki csodapalotája, szőlője, földje, trafikja, valamije. Akinek meg nincs - mint például a keményen árokba rúgott kisembernek - az annyit is ér. Ott dögöljön meg az árokban félvakon, két mankóval!

 
2015.03.26 | Menüpont: Betegség, kórház | Hozzászólások: 0

Hogyan neveljen gyermeket egy ellátatlan rokkant? - Videóval

A kérdés napjainkban nagyon aktuális. A rokkantakra vonatkozó módosított szabályozás ugyanis elfelejtette megemlíteni azt: hogyan neveljen gyermeket egy ellátatlan rokkant? A megyei/helyi szintű önkormányzati rendeletek nem szentelnek külön figyelmet az ellátatlan, rokkant szülőknek, és életkörülményeiknek. Az ellátatlanul hagyott szülők nem mernek hangosan segítséget kérni, félve attól, hogy ha kiderül, a gyermekek után járó ellátásokon kívül nulla forint bevételből élnek napról-napra, akkor az önkormányzat kiemeli tőlük a gyermekeiket. Hiába a nemzetközi egyezmények rendelkezései, miszerint anyagi okokból nem emelhető ki a gyermek a családjából - Magyarországon mindez nem számít. Ha a szülő napi létfenntartási gondokkal küzd, az önkormányzatok berögzült gyakorlata szerint konkrét segítségnyújtás helyett azonnal hatósági gondozásba emelik a gyermeket a tarthatatlan szegénységből.

 
2015.03.18 | Menüpont: Betegség, kórház | Hozzászólások: 0

« előző

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 10
Összes: 1807442
30 nap: 20745
24 óra: 718