Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem drágább, csak a kiállított számla lesz tételes!

temetes.jpgA temetkezési költségek nem emelkednek az új számlázási rend miatt! Határozottan cáfolják a magyar temetkezési szolgáltatók szakmai szervezetei, hogy a Kormány 441/2016. (XII. 16.) Korm. rendelete egyes belügyi tárgyú kormányrendeletek hatályba lépett módosítása miatt drágulna a temetkezés hazánkban. A 2017. január 1-től módosított temetkezést szabályzó kormányrendelet változásai, mint a tételes számlázás nem eredményezi a temetkezési költségek 20%-os emelkedését.

Az elmúlt napokban megjelent, ezzel ellentétes sajtóhírek nem felelnek meg a valóságnak. A jogszabály módosításból eredő többletszolgáltatásokat ugyanis eddig is megfizette a szolgáltatást igénybe vevő, csak azok nem jelentek meg külön tételként a számlákon. A jogszabályban bekövetkezett változások csak azoknál a temetkezési szolgáltatóknál, társaságoknál vagy vállalkozásoknál jelenthetnek minimális többletmunkát, akik eddig nem tételes számlát állítottak ki.

Itt az érintetteknek vagy előre nyomtatott számlaképre van szükségük, vagy a szükséges szoftvert kell beszerezniük kedvező áron, melyet néhány ezer forintos összegért kínálják az erre szakosodott cégek. Azok, akik eddig is tételes számlát bocsájtottak ki, ott minimális ráfordítással meg fognak felelni a jogszabályban leírtaknak.

Az OTEI mellett aláírta a MATESZSZ, az MTFE, a Dél-Dunántúli Temetkezési Egyesület, a Temetkezési Vállalkozók Dunántúli Egyesülete, a JNSZM-i Kegyeleti Szervezetek Egyesülete és a Temetkezési Szolgáltatók Közép-magyarországi Szövetsége

Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület - OS

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 11
Összes: 1804500
30 nap: 21390
24 óra: 604