Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csak kampányfogás volt a CSOK

epitkezes.jpgnol.hu információi szerint hiába vannak már több, mint tízezren a CSOK igénylői, alig jutott el valaki odáig, hogy lakást is tudjon vásárolni, a hitelintézetek is csak igénylésekről és kérelmekről beszélnek. Az Orbán-kormány által beharangozott lakástámogatás üres ígéret, hazug kampányfogás maradt csupán.

A CSOK konstrukciója eddig csak arra volt jó – azon kívül, hogy jó sok plakátra lehetett ráírni - , hogy aránytalan áremelkedést okozzon a lakáspiacon, ellehetetlenítve azokat, akik egyébként is új lakást szerettek volna vásárolni. A CSOK ráadásul szembemegy a Nyugat-Európában már bevált lakástámogatási rendszerekkel, ahol maga az állam kezeskedik az lakások felépíttetéséről, hogy aztán kedvezményesen, a piaci ár alatt adja bérbe azokat az állampolgárainak.

Ezekben az országokban anélkül juthatunk lakhatáshoz, hogy el kellene adósítanunk magunkat egy hibás állami konstrukció keretében, mint amilyen a CSOK.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány átverte az embereket a CSOK ígéretével, hiszen a legtöbb igénylő a mai napig sem jutott lakáshoz. A DK ezzel szemben olyan állami bérlakás-rendszert hozna létre, amely kihasználja a jelenleg üresen álló számtalan állami és önkormányzati lakást, valamint vállalja az új lakások építésének költségeit, hogy senkinek se kelljen a lakhatásért eladósítania magát.

Niedermüller Péter - OS

Kapcsolódó írások:

Megalakult a CSOK károsultak Facebook csoportja - katt ide

Végtelen történet: a CSOK - katt ide

Gondolatok a CSOK-ról - katt ide

CSOK-ot igényelt, de földönfutóvá válhat - katt ide

Súlyos problémák a CSOK körül - katt ide

A rokkantaknak miért nem jár a CSOK? - katt ide

A kivándorolt magyar fiatalok hazatelepülésükhöz nem vehetik igénybe a CSOK-ot - katt ide

 

 
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 9
Összes: 1805295
30 nap: 21213
24 óra: 804