Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A NOK mögött semmi biztosítás nincs

korrupcio-2.jpgMíg néhány hónapja még a CSOK volt a népességfogyás megállítását és a lakásépítés fellendülését szolgáló csodafegyver, addig most már a NOK-ban látja minden megoldás kulcsát a kormány.

A Liberálisok szerint azonban a NOK szabályozása ezer sebből vérzik, ill. nem is készült el a teljes szabályozás, így a NOK egészen biztosan a CSOK sorsára jut: a mai szavazást számtalan módosítás és  kiegészítés követi majd a Fidesztől már  megszokott érthetetlenül gyors és kapkodó törvényalkotás miatt.

A Quaestor botrány egy éves évfordulóján súlyosan aggályos egy olyan pénzpiaci törvényt elfogadni, amely mögött semmilyen biztosítás nincs, ily módon a befektetők pénzét az első naptól kockáztatják.

Aggályos az is, hogy a közösség működtetése egyetlen szereplő kezébe kerülhet, így nem csak a korrupció gyanúja merül fel már a kezdeteknél, hanem súlyosan torzul a piacgazdaság is egy érdekkör monopolizálásával.

Mivel a hazai építőipar jelentős százalékban már kormányközeli emberek kezében van, félő, hogy az egész törvényalkotás csak azt szolgálja, hogy a fideszes-érdekkörök tovább gyarapodjanak.

A kormánynak jelenleg is vannak eszközei arra, hogy állami támogatásokat léptessen életbe új lakások vásárlásához, így érthetetlen, miért van szükség milliárdokért egy új, állami szereplő felépítésére, miközben elég lehetne a már meglévő takarékpénztári rendszer újragondolása, új állami ösztönzők beépítése.

Ahogyan a CSOK-ról, úgy a NOK-ról sem készült semmilyen hatástanulmány, háttérszámítás, így a súlyos szakmai és jogi aggályok mellett az előkészítetlenség és a piacra gyakorolt negatív hatása miatt sem támogatjuk a nemzeti otthonteremtési közösség létrehozását.

Magyar Liberális Párt - OS

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 10
Összes: 1804499
30 nap: 21392
24 óra: 603