Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Nagy Átverés

Minden, amivel pénzt húznak ki a családok zsebeiből - a semmiért cserébe:

- pénzügyi termékek,

- szolgáltatások,

- jogalkotás,

- végrehajtások,

- eljárások,

- termékek,

stb.

Minden, amivel átverik a kisembert, és kifosztják a zsebeit. 

..... Gyermeket, üres zsebbel nevelni és eltartani nem lehet. .....

Kezdődjön a Nagy Leleplezés!

 

 

 

 

Cikkek

A fogyatékkal élők vásárlásaikban, online nem érvényesíthetnek kedvezményt

Nincs ésszerű indoka annak, hogy nem engedik a fogyatékossággal élő személynek a jegyvásárlást az online felületen, és ilyen okot a Társaság nem is tudott felmutatni. Önmagában ugyanis az nem fogadható el a megkülönböztetés alátámasztására, hogy a fogyatékossággal élő személyek számára többfajta igazolványt bocsátanak ki, és ezek a diák- és nyugdíjas igazolványokkal ellentétben nem egységesek, nehezebben ellenőrizhetőek.

 
2016.10.20 | Menüpont: A Nagy Átverés

Anya-apa-gyerekek petíció és ami mögötte van

Napjainkban munkabérből nem lehet megélnie az átlag magyar embernek. Ha az élettársi kapcsolatba valaki úgy érkezik, hogy özvegy, és özvegyi juttatást kap, a házassággal ezt azonnal elveszíti. Vagy éppen úgy is érkezhet, hogy egyedül nevelőként különféle emelt támogatást, és ingyenes étkezést kap az oktatási intézményekben, vagy kedvezményes iskolakezdésre jogosult. Abban a percben veszíti el ezeket a jogosultságokat, amint összeházasodik az élettársával. Mindaddig, amíg gazdaságilag el vannak lehetetlenítve az emberek hazánkban, addig bizony rengeteg embernek létkérdés, hogy élettárs marad-e, vagy megházasodik.

 
2016.10.19 | Menüpont: A Nagy Átverés

Már meg is bukott a digitális oktatási stratégia

Nagyjából akkor lehetett tudni, hogy a kormány Digitális Oktatási Stratégiájából (DOS) nem lesz semmi, amikor Deutsch Tamást bízták meg a kidolgozásával. Az internetes sértegetésért felelős kormánybiztos már az internet megadóztatásának ötletekor is Jolly Jokerként került elő, most ez történt újra a digitális oktatás területén.

 
2016.08.28 | Menüpont: A Nagy Átverés

Csak kampányfogás volt a CSOK

nol.hu információi szerint hiába vannak már több, mint tízezren a CSOK igénylői, alig jutott el valaki odáig, hogy lakást is tudjon vásárolni, a hitelintézetek is csak igénylésekről és kérelmekről beszélnek. Az Orbán-kormány által beharangozott lakástámogatás üres ígéret, hazug kampányfogás maradt csupán. A CSOK konstrukciója eddig csak arra volt jó – azon kívül, hogy jó sok plakátra lehetett ráírni - , hogy aránytalan áremelkedést okozzon a lakáspiacon, ellehetetlenítve azokat, akik egyébként is új lakást szerettek volna vásárolni.

 
2016.08.15 | Menüpont: A Nagy Átverés

Van, de nincs - az állami hűtőgépcsere program

A közölt számadat ugyanakkor furcsa. Míg ugyanis például a dél-alföldi rászorulók 64 milliós keretének leürítéséhez ott 7,5 ezer jelentkezőre volt szükség, addig Közép-Magyarországon a 151 milliós keret ellenére már 6 ezer igény befogadásánál bezárták a kaput. A Dél-Alföldön tehát egy pályázóra mintegy 8500 forintos támogatás jut, Közép-Magyarországon pedig közel 25200 forint. Másik oldalról, 34 ezer forintos átlagigényt alapul véve, a Dél-Alföldön négyszeres túljelentkezésnél állították meg az áradatot, viszont Közép-Magyarországon már egyharmados kerettúllépéskor kirakták a stoptáblát.

 
2016.08.03 | Menüpont: A Nagy Átverés

Az egyetlen esélyt veszik el a szegény, de okos gyermekektől

Próbáljuk meg értelmezni, mi történhetett. Magyar finanszírozású, minisztérium által koordinált projekt a hátrányos helyzetű, de okos tanulók tanulmányi előmenetelének biztosítására ösztöndíjprogramot hirdetett. Az ösztöndíjprogram mindaddig jól működött, amíg a minisztérium felügyelte a pénzek folyósítását. Valószínűsíthető, hogy elkezdett kongani a kassza, hiszen a programot uniós finanszírozásúvá tették, beolvasztva azt egy Eu-s projektbe, egyben átadva a pénzkezelési jogot a kormány pénzmosodájaként aposztrofálható TKKI-nek, ahol aztán meg is szűnt a pénzek kifizetésének nyomon követhetősége, és az ösztöndíjak folyósítása egy az egyben megállt, a folyósító intézményt pedig a kormány megszüntette.

 
2016.07.08 | Menüpont: A Nagy Átverés

Ez már nemcsak a szolidaritás sorvadása, hanem az odafigyelésé is

Kétségbeesett pedagógus írta: a kitűnő tanulóknak a KLIK cirkuszjegyet küldött ajándékba. A Fővárosi Nagycirkuszba. Csak a gyereknek, és csak a cirkuszba, nem a vonatra. A csupa ötös gyerek hazamegy, boldogan mutatja a jegyet, várja az örvendezést, de a család belesápad. A vasút a szülőnek oda-vissza 8 860 forint, a gyereknek a fele. Az már több, mint 13 ezer. Ha van kistestvér, őt hogy lehetne kihagyni? Az újabb 4 430. A fővárosban a közlekedés fejenként úgy 1000. A cirkuszjegy a felnőttnek 1 900 és 4 500 között.

Még ha egy perecet sem vesznek, ha otthon pakolnak zsíros-kenyeret útravalónak, akkor sem úsznák meg 15-20 ezer alatt. Miből? Hogyan? Sír a gyerek, szipog a mama, káromkodik tehetetlen szégyenében a papa. Akkor is, ha nem közmunkás. Ennyi szabad pénze ott szinte senkinek nincs.

 
2016.06.26 | Menüpont: A Nagy Átverés

Megalakult a CSOK károsultak Facebook csoportja

A bank mindenféle indokkal elutasította a kérelmet. Az igazság az, hogy az adott bank CSOK informatikai rendszere egészen február végéig nem volt képes CSOK támogatást folyósítani (a banki ügyintéző befogadhatta a papírokat, de nem tudta bejelölni a gépben a CSOK pontot). Másfél hónapig azt mondták, hogy nem lehet a régi CSOK-ot igényelni. Miután lejárt minden papír és esélytelen volt az ügylet, akkor pedig azt mondták, hogy mégis lehetne...

 
2016.05.11 | Menüpont: A Nagy Átverés | Hozzászólások: 0

A NOK lényegén a Fidesz nem változtat

A megfontolásra visszaküldés a szó szoros értelmében nem vétó, mert ha egy újabb vita után az Országgyűlés többsége újra elfogad egy vissszaküldött törvényt, azt a köztársasági elnök akkor is köteles aláírni, ha még mindig lát benne hibás vagy helytelen részeket.

 
2016.03.30 | Menüpont: A Nagy Átverés | Hozzászólások: 0

NOK: a gazdagok a szegények pénzén vásárolnak lakást?

Rogán Antal már korábbi munkássága során is rendkívül értett ahhoz, hogyan kell a gazdag ismerősöket olcsón lakáshoz juttatni a közvagyon kárára. A NOK tervezete szerint a lakáslottón is a gazdagok jutnának előbb lakáshoz, ráadásul semmi sem garantálná a lakáslottóba fektetők pénzének biztonságát. 

 
2016.03.25 | Menüpont: A Nagy Átverés | Hozzászólások: 0


 


Utolsó kép


HirdetésArchívum

Naptár
<< Július / 2017 >>


Statisztika

Most: 14
Összes: 1807447
30 nap: 20746
24 óra: 718